Örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak ya da şiş ile örerek, çeşitli oyuncaklar yapma sanatına ‘amigurumi’ denilmektedir. Kökeni Japonca olan sözcük, Ami (örülmüş) ve nuigirimi (doldurulmuş oyuncak) sözcüklerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmıştır.

Atölyemizde, herkesin hızlıca yapabileceği ve rahatça kullanabileceği, bu arada da temel teknikleri öğrenebileceği minik ayıcık anahtarlık yapacağız.

Anahtarlığımızı yaparken, öncelikle tığ işinde en basit teknikler anlatılarak oyuncağın baş ve gövdesi örülecektir. Örme basit bir tarif üzerinden, hiç bilmeyenlere de her bir aşamasına yardımcı olunarak gösterilecektir. Sonrasında kollar, bacaklar, burun örülüp dikilerek, gözler işlenilecek ve anahtarlık kısmı takılacaktır.

Atölye akışı şu şekilde olacaktır:

– Tanışma
– Tığ teknikleri
– Amigurumi örgüye başlama
– Ayıcığın baş ve gövdesinin örülmesi
– Ayıcığın kollarının ve bacaklarının örülmesi
– Ayıcığın burun ve kulakların örülmesi
– Ayıcığın gözlerin işlenmesi
– Ayıcığın anahtarlığının takılması

Ürünün tüm malzemeleri tarafımızdan sağlanacaktır.

Daha önce hiç bu konu üzerinde çalışmamış olanlar da katılabilecektir.

Düzenleyen İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – halka sanat projesi

Tarih – 12 Mayıs 2018, Saat 14:30 – 17:30

Katılım katkı payı 160 – 200 TL (KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir rakamdır.

Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz

AYPERİ SOYDAN
1968 Söğüt Bilecik doğumlu. Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi mezunu. Yıllarca yabancı ve Türk şirketlerinde yönetici konumunda çalıştı. Kızının doğumunun ardından, oyuncak yapımı ve el sanatları üzerine çeşitli kurslara katıldı. Kendisinin yaptığı ilk amigurumi oyuncağı 11 yıl önce Japoncadan çevirerek ördü. Yapmış olduğu oyuncaklar, yurtdışında çeşitli sitelerde satıldı. Halen üretmiş olduğu oyuncakların satışı İstanbul içinde, birçok satış noktasında devam etmektedir. Son günlerde, görme özürlülere oyuncak yapımını öğretmek üzere bir projede çalışmaktadır. Amacı, çocukların sağlıklı oyuncaklarla oynayabilmesi ve elişi oyuncakların haketmiş olduğu değeri kazanabilmesidir.