Arıların önemini her geçen gün daha yakından anlıyoruz.

Onlar(bal arıları) sadece bal üreten canlılar değil; doğanın muhteşem nimetleri. Bal arıları ayrıca çok değerli. Yaşamlarını birlikte sürdürme sanatları örnek alınası. Topluluk bilinci, toplu yaşama gösterdikleri özen imrenilecek kadar güzel. Süper organizma diye tanımlanıyorlar. Bir beden gibi hareket eden binlerce küçük beden. Hepsinin huyu, suyu farklı ama birlikte ortak hareket etmeyi biliyorlar.

Bu muhteşem canlılar yaşamları ile örnek oldukları gibi, yaşamlarını sürdürmek için uğraştıkları materyallerin her biri de doğaya, insanlara şifa oluyor.

En kısa tanımı ile arılarla tedavi yöntemine Apiterapi deniyor. İçerisinde farklı farklı pek çok çalışmayı barındırıyor. Bazı çalışmalarda arı zehiri şifa olurken, bazılarında bal, bazılarında propolis, bazılarında arı sütü ve çok daha fazlası.

Biz de hem bal arılarını, hem de çok fazla bilinmeyen şifa yollarını tanımak, öğrenmek istedik. Bu nedenle de bu çalışmayı düzenledik.

İlk adımda arıları, nasıl süper organizma olarak hareket ettiklerini tanıyıp öğreneceğiz.

Sonraki adımda şifa ürünlerinin elde ediliş yollarını inceleyeceğiz.

Ardından da nelerin, nelere şifa olduğunu keşfedeceğiz.

Başlıklarımız kısaca şu şekilde:

– Arılar, muhteşem yaşam döngüleri ve arıdan gelen şifaya uygun koloni seçimi ile bu koloninin yönetimi

– Apiterapötik Arıcılık Ürünlerinin Üretimi

– Apiterapinin tanımı ve temel ilkeleri

– Arı ve arı ürünlerinin sağlığın korunması ve hastalıkların tedavisindeki rolü ve uygulamaları

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – Atölye Familia – Moda

29 Şubat 2020 – saat 11:00 – 18:00

Katılım katkı payı 200 TL ile 250 TL(KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.

Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

Uzman Dr. ÖZNUR AKSAKAL
1961 Mardin doğumlu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.
1985 -1986 yılları arasında Bursa Alacahırka Sağlık Ocağında Pratisyen Hekimlik,
1987 -1991 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Asistanlık,
1991-2001 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Başasistanlık,
2001 – 2010 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Şef Yrd.
2010 – 2016 yılları arasında Özel Medicana İnternational İstanbul Hastanesi Radyasyon Onkolojisi kliniğinde uzman hekimlik yaptı.
Homeopati Eğitimi (Homeopati Derneği ve Medipol Ünv.SEM Sağlık Bakanlığı sertifikalı eğitimi. 2011 – 2017)
2013 – 2017 yılları arasında Özel İstanbul Bilgi Ünv.Sağlık Meslek Yüksek Okulunda Yrd.Doç.Dr. oldu.
Aromaterapi ,Schüssler tuzları ile tedavi kursu (2016)
Fitoterapi İstanbul (Bezmialem Vakıf Ünv.Fitoterapi Merkezi Sağlık Bakanlığı sertifikalı eğitimi 2016)
Apiterapi (Medipol Ünv.SEM . Sağlık Bakanlığı sertifikalı eğitimi 2018) eğitimlerine katıldı. İyi derecede İngilizce, çok iyi derecede Arapça, başlangıç seviyesinde İspanyolca bilmektedir. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, Şişli Etfal Erozyonla Mücadele Derneği, Homeopati Derneği, Homeopatik Tıp Derneği, Aromaterapi Derneği üyesi olup evli, bir çocuk annesidir.

ŞAMİL BEŞTOY
62 yaşında, Jeoloji okudu. Çevirmen olarak yayınlanmış kitapları var. 5 yıl boyunca Ankara’da Mimart Tasarım adındaki grafik tasarım bürosu ve yayınevinin sahibi oldu. 2010’da evinin bahçesinde arı yetiştirmeye başladı. 2015’te Birleşmiş Milletler GEF/SGP ile birlikte Muğla ve Kazdağları olmak üzere iki temel alanda yürütülen projelerde, sahada arıcılık yapmaya başladı. Bu kapsamda kurulan Çevre ve Arı Koruma Derneği’nin (ÇARIK) kurucu üyesi. Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği – MAYBİR ve Türkiye Arıcılar Birliği üyesi. Halen her iki kuruma proje danışmanlığı yapmaya devam ediyor. 6. Muğla Çambalı Kongresi’nin Düzenleme Kurulu’nda yeralıyor. Apimondia 2017 Arıcılık Kongresi’nin de Düzenleme Kurulunda yeraldı. Muğla’da Arıcılık ve Apiterapi Enstitüsü kurulması için, valilik tarafından İl Tarım Müdürlüğü, Bölge Orman Müdürlüğü, Üniversite, Arıcılar Birliği ve Derneklerin katılımıyla oluşturulan bir ekibe üye. “Doğal ve Bütüncül bir arıcılık” tarzını, sadece hobi ölçeğinde değil, “geçim kaynağı” düzeyinde nasıl oluşturabileceğimiz üzerinde duruyor. Bu amaçla yöresel ekosistemleri ve bu sistemlerin içinde yaşayan insanlarla birlikte anlamaya çalışıyor. Arıları bütün bu sürecin tam ortasında birleştirici olarak görüyor.

NİHAL GÜVEN ALTINKURT
2002 mezunu Ziraat Mühendisi/Zooteknist. Mezuniyetinden sonra Balıkesir’de bir büyükbaş birliğine bağlı olarak sahada büyükbaş besleme, ıslah, sürü yönetimi gibi konularda köylerde çalıştı.
Bir İstanbullu olarak köylerde çalışmayı en iyi ofis işine tercih edecek hale geldi. Ardından sırasıyla Karacabey de bir çiftlikte, İstanbul’da bir büyükbaş derneğinde, fuar şirketinde, tarımda bilişim şirketinde, son olarak ta TARIMTÜRK TV’de programcı olarak çalıştı. Çok farklı iş kolları gibi gelse de hep mesleği ile ilgili işler yaptı. Bu kadar çok iş değiştirince sorunun, aradığını bulamama sıkıntısının kendisinde olduğunu düşünerek, ailesinin de desteğiyle Nisan 2015 de 14 koloni ile arıcılığa başladı. Geleneksel arıcılığı arı refahını ön planda tutarak, modern yöntemlerle, doğadan faydalanarak yapıyor. Arının ve insanın şifasının doğada olduğuna inanıyor.