Ürünlerinizi yetiştirdiniz, bolluk ve bereketle geldiler size. Ama tüketeceğinizden daha fazlasına sahipsiniz ne yapacaksınız?

Komşularınız, eşiniz, dostunuz ile paylaştınız. Belki gıda topluluklarına katılıp onlara ürün verdiniz. Ama hala beklediğinizden daha çok…

O zaman kışa saklamak için çeşitli metodlara ihtiyacınız var. Meyve suyunuzu, salçanızı, sebzelerinizi, yapraklarınızı ziyan etmeden nasıl saklarsınız?

Bu eğitimimizdeki konularımız:

– Kurutma
– Dondurma
– Tuzlama / tuzda saklama
– Şekerde saklama
– Asitte saklama (turşulama vb)
– Konserve

teknikleri ve uygulamaları…

Bu konuları pek çoğunuz biliyor hatta uyguluyor olabilirsiniz ama doğru mu yapıyorsunuz? Dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Yanlış bilinen doğrular ve doğru bilinen yanlışlar neler? Sağlıklı olan hangisi? üzerinde konuşacağız.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – ONLINE

5 Temmuz 2020 – saat 14:00 – 17:00

Katılım katkı payı 150 TL (KDV dahil) dir.

Kayıt için bu bağlantıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

NEJAT PARS
Nejat Pars 1957 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da liseyi İzmir’de okudu. Hava Harp Okulu’ndan 1978 yılında mezun oldu. Daha sonra Hava Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde savaş pilotluğu yaptı. !997 yılında Kurmay Yarbay rütbesinden emekli olup aynı yıl Türk Hava Yollar’nda göreve başladı. 16 yıl kaptanlığın sonunda 2012 yılında kendi isteğiyle ayrıldı. Halen Çorlu’daki çiftliğinde organik yetiştiricilik ve tohum üzerine çalışmakta olan Pars’ın, 16 yıllık amatör çiftçilik deneyimi vardır. Nejat Pars evli ve iki çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.