Tentür, bitkilerin şifalı olarak kullanılan kısımlarının(etken maddelerinin) uygun çözücü maddeler içerisinde belirli bir süre bekletilmesiyle elde edilen yoğun etken madde içeren sıvı formlu bir bitkisel üründür.
Bu atölyemizde bitkilerin kadim kullanım şekillerinden olan tentürleri tanıyacak, nasıl hazırlayıp kullanabileceğimizi, püf noktaları ve dikkat edilmesi gerekenleri öğreneceğiz. Bu formüllerden bazıları midemize şifa olacak, bazıları soğuk algınlıklarına, neyi nasıl yapabileceğimizi detaylarını bildikten ve bitkileri tanıdıktan sonrası sizlerin şifalı ellerinde dönüşecek.
Konu başlıklarımız:

– Tentür tanımı ve diğer yöntemler arasındaki farklar- Tentür hazırlamada kullanılan malzemelerin seçimi
– Taze ve kuru bitkilerden tentür hazırlama
– Tenturlerde kullanılan çözücü maddeler, çözücü maddelerin seçimi ve seyreltilmesi
– Tentürlerin muhafazası
– Tentürlerin kullanımı, dozajları, kullanımında dikkat edilmesi gerekenler
– Tentür reçeteleri ve örnek tentürler hazırlama

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)
29 Nisan 2021 – saat 20:30 – 22:30

Katılım katkı payı 300 TL (KDV dahil) dir.Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

NAZIM TANRIKULU
1981 Balıkesir doğumlu. Selçuk Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programından 2003 yılında mezun oldu. 2003 yılında Selçuk Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programından mezun oldu. İçindeki edebiyat tutkusu ile başladığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı programını 2016 yılında bitirdi. Tıbbi bitkiler alanındaki bilgilerin kökenlerini araştırmak üzere 2018- 2019 eğitim öğretim yılında başladığı Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Tarihi ve Etik programındaki yüksek lisans eğitiminin tez döneminde. Kuruluştan itibaren görev aldığı kurumsal projeler:

  • Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi (2003 -2010)
  • Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi (2011-2016)
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı BAÇEM (2016 – devam)

2010 – 2016 yılları arasında Türkiye’de ilk defa kozmetik bitkileri tarımı yaparak Bitkisandığı markasıyla doğal kozmetik ürünler üretmiştir. Halen özel firmalara aromaterapi, doğal kozmetik, tıbbi bitki tarımı konusunda formülasyon geliştirme ve süreç danışmanlığı da yapmaktadır. TBMM’de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonunda uzman olarak görev almış, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda oluşturulacak politikalarda referans olacak 159 sıra sayılı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler raporuna katkı sunmuştur. Aromaterapi Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Tanrıkulu, Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği, Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Homeopati Derneği, Doğa Derneği’nin de üyesidir. Halen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde BAÇEM Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır. Hayykitap tarafından yedinci baskısı yayımlanan Tıbbi Bitkileri Doğru Kullanma Rehberi kitabıyla, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında basılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Rehberi adlı iki kitabı bulunmaktadır.

http://www.nazimtanrikulu.com.tr