Gıda Güvenliği nedir?
Güvenilir Gıdalar hangileridir?
Neye inanıp, neye inanmayacağız, nelere güvenip nelere güvenmeyeceğiz, bu konuların altını çizerek, probiyotik peynir yapmaya başlıyoruz.
Hazır aldığınız ürünlerdeki katkı maddelerinden rahatsız olanlardan mısınız? Çocuğunuz için elinizden geldiği kadarıyla en doğal olanı araştıranlardan mısınız? Son dönemde bir de probiyotiklerin farkında vardınız mı ya da peynirini yapan ama daha güzel formüller öğrenmek, karşılaştığınız problemlere çözüm bulmak isteyenlerden misiniz?
Sizi, bizimle birlikte Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri kapsamında, Beyaz Peynir yapmaya davet ediyoruz.
Konu başlıklarımız şu şekilde:
– Sütün Yapısı
– Süte Isı Uygulanması
– Peynir Kültürü
– Probiotik bakteriler ve peynir yapımında kullanılması
– Peynir Mayası
– Teleme Oluşumu
– Telemenin Kırılması
– Telemenin Suyunun Çıkartılması
– Salamura
Bir yandan peynirimizi yaparken, bir yandan da konuşacağız, sorularınızı hazırlayarak gelmenizi rica ediyoruz.
Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – Meraklı İnsanlar – Bakırköy
8 Kasım 2018 – saat 11:00 – 14:00
Katkı payı ilk defa haftaiçi atölye yapmamıza özel, 120 TL ile 250 TL (KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır. (120 TL nin üzerindeki rakam, burs fonuna aktarılacaktır)
Yerimiz 15 kişi ile sınırlı olup, kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.
NEJAT PARS
1957 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da liseyi İzmir’de okudu. Hava Harp Okulu’ndan 1978 yılında mezun oldu. Daha sonra Hava Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde savaş pilotluğu yaptı. 1997 yılında Kurmay Yarbay rütbesinden emekli olup aynı yıl Türk Hava Yollarında göreve başladı. 16 yıl kaptanlığın sonunda 2012 yılında kendi isteğiyle ayrıldı. Halen Çorlu’daki çiftliğinde organik yetiştiricilik ve tohum üzerine çalışmakta olan Pars’ın, 13 yıllık amatör çiftçilik deneyimi vardır. Nejat Pars evli ve iki çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.