Uçan tohum ile huysuz ot: Çocukların hayatlarına şifalı bitkileri katmanın eğlenceli yolları.
Ebeveynlerle Bitki Aktiviteleri ve Şifa İksirleri Atölyesi❤
Yabaniler her yerde!
En betonarme şehirden, adım atılmamış ormanlara kadar, pek çok yerde yaşar yabani bitkiler. Çoğu zaman “ot” diyerek önemsenmeyen ve hatta süslü bahçelerden ayıklanan bu bitkilerin çoğu şifa deposudur ve gerekirse betonu bile kırıp çıkarlar günyüzüne. Hem insan bedenine, hem de gezegene sundukları sonsuz şifaları vardır. Bunun farkındalığı ile büyümek bu dönemde bir lütuf olsa gerek. Bitkiler ile çocukların dostluğuna vesile olmak, onların hayatlarında kocaman yeni bir dünyaya kapı açar. Bu dünya hem çok sihirli hem de şifalıdır. Onların muhabbetlerine daha fazla nasıl katılacağımıza ya da halihazırda zaten çok güçlü olan bu doğa-çocuk bağını nasıl yaşatabileceğimize dair izleri, yabani ve şifalı bitkiler yoluyla keşfedeceğiz bu atölyemizde.
Ebeveyn ve ya çocuklarla bolca vakit geçiren kişilere de yönelik olan bu atölyemizde, bitkileri, çocukların hayatlarına hem şifa, hem de keyif amaçlı katabileceğimiz çeşitli yolları keşfedeceğiz.
Hem gündelik hayatta çocukların güçlerine güç katacak, bağışıklık destekleyici bitki harmanları hazırlayacak, hem de onlarla birlikte yapabileceğimiz yaratıcı bitki aktivitelerine el atacağız. Belki bir tatlı rüya iksiri, veya uyku dostu bitki bohçası ve keyif alabilecekleri keçi boynuzlu bitki topları gibi harmanları uygulayabileceğiz.
Bu atölyenin esas amacı çocuklarınıza şifa anlamında ne verip vermeyeceğinizi dikte etmek değil, daha ziyade onların doğa ve kendi doğaları ile olan bağlarını, yabani ve şifalı bitkiler yoluyla kuvvetlendirme yönünde rehberlik etmenize ilham olmaktır. Dileriz paylaşacaklarımız hem sizlerin hem de çocuklarınızın hayatlarına bitki tılsımı katar, ilham olur.
Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – Atölye Familia – Moda
14 Mart 2020 – saat 14:00 – 16:00
Katılım katkı payı 200 TL ile 250 TL(KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.
Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.
EMİNE BOYNER KÜRŞAT
1989 yılında İstanbul’da doğdu. Lise yıllarından itibaren sanat eğitimi aldı. 15 yaşında, Eğitim gönüllüleri vakfına bağlı bir okul sonrası eğitim merkezinde, çocuklarla sanat çalışmaları yapmaya başladı. Lise yıllarındaysa, aynı eğitim merkezinde, orta okul öğrencilerine, Türkçe, Edebiyat ve Dil bilgisi dersleri, zaman zaman da Tarih dersleri verdi.
2008-2012 yıllarında Amerika’da, Bennington Üniversitesin’de, Güzel Sanatlar bölümünde okudu. Ayrıca Politika, Edebiyat ve Felsefe dersleri aldı. 2009 yılında Peru’nun Ayacucho şehrinde, Yanamilla hapishanesinin kadınlar koğuşundaki kadın ve çocuklarla çalıştı. Kadınlarla el sanatları çalışmaları, çocuklarla eğitici ve sanatsal aktivite çalışmaları yaptı. Ayacucho şehrinde bir taraftan gönüllü bir sağlık projesinde yer aldı ve ilk okul bahçelerinde atık yönetimi ve bahçe düzenlemesi konusunda çalıştı.
2010 senesinde sanatçı Neriman Polat’ın asistanı olarak bir süre İstanbul’da çalıştı. 2011’de ise, Tütün Deposun’da, stajyer olarak çalıştı.
Emine 2012 yılında Ayvalık’a yerleşti ve 2013 yılında Atölye Patika adındaki çok yönlü yaratıcı işler atölyesini kurdu..
Şu anda da Ayvalık’ta yaşamakta, bir yandan yaşadığı coğrafya ile bağını kuvvetlendiren yöntemlerle, sanat çalışmalarına devam ederken (bitki ve toprak mürekkepleri ile resim, heykel, fotoğraf ve yerleştirme), bir yandan, doğal ve şifalı bitki harmanlarıyla sabunlar üretmekte, ve ardı ardına almakta olduğu bitkisel tedavi eğitimlerine devam etmektedir. Zaman zaman, kurucusu olduğu Atölye Patika adlı çok amaçlı ve paylaşıma açık, sanat ve zanaat atölyesinde, sanat ve sürdürülebilir yaşam odaklı atölyeler düzenlemektedir.
Bunların yanı sıra, eğitim de fazlasıyla önemsediği konulardan biridir. Ekoloji ve demokratik prensipleri benimseyen BBOM Ayvalık eğitim kooperatifinin de kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.