Son dönemde yaşananlar ve WHO’nun da Pandemi ilan etmesinin ardından, hepimizin sağlığı için eğitmenlerimiz ve mekanımız ile ONARMAK’ın iptal edilmesinin daha doğru olacağı kararına vardık.
İlerleyen zaman diliminde, gidişata bakarak yeniden açmamız mümkün olacak. Ama önümüzü göremediğimiz bir süreçte, belirli bir tarih söyleyemiyoruz.
Sağlıklı günlerde birarada olabilmek dileği ile…
********
TDK’ya göre ile Onarmak:
1. -i Bozulmuş, eskimiş olan bir şeyi düzeltip işler veya kullanılır duruma sokmak, işe yarar duruma getirmek, tamir etmek
2. -i Bir yapının, bir heykelin, bir resmin bozulmuş yerlerini yeniden yapmak, ilk duruma getirmek, restore etmek.
3. -i, mecaz İşlenen bir kusuru, yapılan bir yanlışlığı giderecek veya önleyecek davranışlarda bulunmak.
Onarmak…
Paramparça ederek kaynağa dönüştürdüğümüz bir gezegenin ortasında, kıyameti bekliyoruz.
Bütünü korumak gerektiğini bile bile, sadece hak sahibi olduğumuz iddiasıyla lime lime ettiğimiz bir gezegenin tam ortasında.
Onarmak deyince hepimiz seziyoruz, oradan bir yol olabilir.
Peki.
Deneyelim.
Birlikte konuşalım.
Bir yanda bedenimiz, diğer yanda su olacak bu atölyemizde konular ayrı ayrı olduğu kadar da iç içe.
Cadılıktan doktorluğa, şamanik ritüellerden suya hükmeden mühendis katman katman tecrübelerimizi ziyaret edeceğiz.
Buraya nasıl geldik, nereden yaşadık kırılmayı… ucunu yakalamaya çalışacağız. Doğrunun tek olmadığını bilerek ve yöntemlerin aynı doğadaki tohumlar kadar çeşitli olmasını dileyerek onarmaya nereden başlayabiliriz, nasıl bir yol tutmalıyız?
Hazırlıklı gelin zira biz konuşmayacağız, birlikte yol bulacağız.
Düzenleyen – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – Atölye Familia – Moda
28 Mart 2020 – saat 11:00 – 14:00
Katılım katkı payı 200 TL ile 250 TL(KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.
Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.
DEFNE KORYÜREK
Türkiye’nin ilk Slow Food Uluslararası Konsey üyesi, Fikir Sahibi Damaklar’ın kurucusu. Genç lüferlerin kader arkadaşı.
Bazaar, Vizyon ve Chi gibi dergilerin yanı sıra Taraf, Haberdar, Yeni Harman, Pulbiber ve Manifold’da yazdı, tv8 ve NTV’den sonra, imc tv’de üç yıl süreyle Ne Yiyorsak Oyuz adını verdiği bir program yaptı. Bugünlerde Yeşil Gazete’ye yazıyor ve iki ayrı kitabın hazırlığını yapıyor.
Son beş yıldır savunduğu “şehirleri fes’h edelim” çizgisinde hayatını değiştirdi ve ilk aşkı İstanbul’dan, sevebileceğini düşündüğü Mutluköy’e göçtü. 12 yol arkadaşıyla Konukevi adını verdikleri bir misafirperverlik ve işbirliği projesi için programdan, bahçeye yüklü bir faaliyet yürütüyor.
Barış ve adaletin ancak muhabbetle kurulacağına inanıyor. sürdürülemezliğin tavan yaptığının idrakında. onurlu bir çıkış için çalışıyor.
İlham verebilmeyi umuyor.
ASLIHAN DEMİRTAŞ
Lisans derecesini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık, yüksek lisans eğitimini Massachusetts Institute of Technology (MIT) Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. Pratiği ve akademik çalışmaları, farklı disiplinlerin alan ve sınırları arasında var olur. İlgi alanları olan kentsel tarım, altyapı, peyzaj, mimarlık, kırsallık, ve aktivizm gibi konularını yapı, peyzaj, bahçe, yerleştirme projeleri, sergiler, ders ve araştırmalar aracılığıyla işler.
Harvard University Press tarafından yayınlanmış Landscapes of Development: The Impact of Modernization on the Physical Environment of the Eastern Mediterranean isimli kitapta bir bölüm yazmış ve halihazırda 2013 yılında layık görüldüğü Graham Foundation Grant desteğiyle SALT tarafından basılacak e-kitabı Aşı (2019) üzerine çalışmaktadır.
Aslıhan Demirtaş’ın işleri ve araştırmaları SALT Galata, İstanbul ve SALT Ulus, Ankara; collectorspace, İstanbul; Sharjah Biennial 13, İstanbul; Pratt Manhattan Gallery; the Aronson Gallery, New York’ta sergilenmiştir. Ofisi en son olarak SALT Beyoğlu’nda sıkıştırılmış toprak Kış Bahçesi’ni tamamlamış ve halihazırda eski Yugoslav dönemi Lumbardhi Sineması’nın renovasyon projesini hazırlamaktadır. Kendi ofisini kurmadan önce Pritzker Ödülü sahibi I.M. Pei’nin baş tasarımcısı olarak Doha, Katar’daki İslam Sanatları Müzesi ve Japonya’daki Miho Şapeli’ni tasarlamıştır. Demirtaş, Tarihi Yedikule Bostanları Koruma Girişimi’nin faal üyesidir.
KHORA Ofis ve Aslıhan Demirtaş Mimarlık & Araştırma Ofisi’nin kurucu ortağıdır. Aynı zamanda, Kadir Has Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.