Tarımsal üretimde hep en önemlisi topraktır, toprakta organik madde miktarıdır, toprak içerisinde doğru kurulmuş ekosistemlerdir diyoruz. Peki zayıf düşmüş toprakları onarırken, bir yandan da ürün yetiştirmek istiyorsak… Bir yandan toprağı, bir yandan üzerinde yetişenleri şifalandırmak mümkün mü? Hocamız mümkün diyor ve eğitim hakkında şu açıklamayı yapıyor:
Bu eğitimimizin konusu toprağa ve bitkilere uygulayabileceğimiz ev yapımı terkipler; enzimler, çaylar, tentürler ve karışımlar.
Tarım kimyasallarından bir adım daha uzağa gidiyoruz. Toprağın ve bitkinin sağlığına, doğala doğru giderken kullanabileceğimiz yöntemler nelerdir öğreniyor, pek çok denenmiş tarif ediniyoruz. Toprağı ve bitkiyi nasıl güçlü tutarız, hastalık ve zararlılarla nasıl mücadele ederiz, bu terkipleri ay hangi fazdayken uygulayalım bilgilerini de alıyoruz.
Agrohomeopatiyi bitkilerimizde ve toprağımızda kullanmak için hazır remedi almadan basit tentürleri nasıl yaparız konuşuyoruz. Hatta çiftlik hayvanlarında kullanılabilecek birkaç basit şifalıyı da tarif ediyoruz.
Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)
20 Haziran 2021 – saat 14:00 – 18:00
Katılım katkı payı 450 TL (KDV dahil) dir.
Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.
https://forms.gle/rQaSmg66kbnBa5Qh6
MİNE PAKKANER
1963 İzmir Karşıyaka doğumlu. Ziraat Fakültesi’nden 1984 yılında mezuniyeti sonrası meslektaşı olan eşiyle birlikte, önce çok kısa süreli çiçekçi dükkanı işletmeciliği ve ardından seracılık yaparak meslek hayatına başladı. Kesme çiçek, iç ve dış mekan bitkileri yetiştiriciliği, peyzaj projeleri hazırlanması ve uygulanması, bahçe bakımı çalışmaları, hazır çim yetiştiriciliğinin ardından bu konularda danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Üreticiliği hiç bırakmayarak tarımın hep içinde oldu, seracılık ve zeytinciliğe devam etti. Ziraat Fakültesi’nde 2000 yılında aldığı Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Uzmanlığı Eğitimi sonrası zeytincilik, narenciye yetiştiriciliği, kompost üretimi, organik tarım başta olmak üzere tarımın farklı dallarına yöneldi. Bir dönem organik tarım sertifikalı ticari kompost gübre üretimi yaptı. Bu bağlamda kompost gübre üretimiyle ilgili, kompost makineleri üretimi, sistemin kurulması ve teknik danışmanlık hizmeti verilmesi konusunda çalışmalarını sürdürmekte.
Ülkemizin en büyük tarımsal platformlarından biri olan agaclar.net’in yöneticiliğini yaptı ve geliştirici kadrosunda yer aldı. 2010 senesinden bu yana tıbbi ve ıtri bitkiler konusunda da tarla tesisi ile yetiştiricilik alanında ülkenin dört bir yanında hizmet vermekte. Tarım televizyonlarında yayım, eğitim programları yapıp sunmakta. Üç dönem, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı, halen de danışma kurulu üyesi ve TMMOB delegesi. İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı dönemde İzmir Köyleri’ni gezip üreticiye bilfill kütükte istiridye mantarı yetiştiriciliği eğitimi verdi. Konsey’in halen ‘’Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu’’ Başkanı. Eşi ile ortak olduğu ve tarımsal faaliyetleri yürüttüğü kendi şirketinde Şifalı Bahçe Eğitimleri adı altında halka açık ücretli ve ücretsiz tarımsal eğitimler organize etmekte ve doğa dostu yetiştiricilik yöntemleri konusunda çalışmakta. Uzman olduğu alanlarda kamu ve özel sektöre, belediyelere, meslek odalarına eğitim ve danışmanlık hizmeti veren, agrohomeopat ziraat mühendisi. Apelasyon Dergisi Yayın Kurulu üyesi ve yazarı, Tarım ve Gıda Yazarları Derneği Üyesi, Tarım ve Gıda Etiği Derneği’nde Onur Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta. Ayrıca bazı tarımsal kooperatiflere de üye.