Sayısını unuttuğunuz kadar çok kahve kupası, mumluk, mum, ajanda, takvim, kalem gibi hediyeler aldınız ve artık bunları koyacak yeriniz bile kalmadı!
Eğlenceler ve kutlamalar da hayatımızın parçası, ruhumuzun şifası. Yeni yıl kutlamak istiyorsunuz ama kutlarken de tüketim çılgınlığına kendinizi kaptırmak ve çeşitli sektörlere hizmet etmek istemiyorsunuz. Günün sonunda çöple buluşan hediye paketlerine ‘yazık oldu’ diye bakmak sizi üzmez mi?

Yeni yılda AVM’nin yolunu tutup, tüketim çılgınlığına katılmak yerine bu sene daha anlamlı bir hediye seçimi size daha cazip gelmez mi?
Atıksız mutfak felsefesiyle yılbaşı süsleri, yılbaşı sofrası için renkli meze alternatifi ve yılbaşı hediye paketi örnekleri yapacağımız bu atölyede:
˗ Yakınınıza vereceğiniz hediye yanınızda hazır olarak ayrılacaksınız
˗ Kendiniz özenerek, kişiye özel bir hediye hazırlamanın keyfini yaşayacaksınız
˗ Hepsinden önemlisi Yeni Yıla girerken, hediye aramakla zaman geçireceğinize, kendinize eğlenceli bir zaman aralığı hediye edeceksiniz. Hem üretecek, hem eğleneceksiniz.
Atıksız ve yaratıcılığınızı harekete geçiren bu atölye eminiz size bir sürü başka fikir için de ilham verecek.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)

10 Aralık 2022 – saat 11:00 – 14:30

Katılım katkı payı 475 TL (KDV dahil) dir.

Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yer alan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

https://forms.gle/z5jKMmAU4W3Gvqpk9

LEYLA KABASAKAL

Ekonomi mezunu olan Leyla Kabasakal Güzeloğlu, İşletme yüksek lisansını ABD’de tamamlamıştır. Uzmanlığı ”Uluslararası Pazarlama” konusundadır. ikinci yüksek lisansını ve doktorasını Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri bölümünde tamamlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında ”Sürdürülebilir Gıda ve Çevre” konusunda uzmanlaşmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında üniversitelerde Sürdürülebilir Gıda ve Sürdürülebilir Pazarlama konularında akademisyen olarak ders vermektedir.
2008 senesinde Steve Read’den Permakültüre Giriş kursunu almış, 2009 senesinde Penny Livingston’ın Permakültür ve Dirençli Toplumlar Çalıştayı’na katılmıştır. 2019 senesinde Taner Aksel eğitmenliğindeki Permakültür Tasarım Sertifikası kursunu tamamlamıştır. PermaTürk vakfı mütevelli heyetindedir.

2011 senesinde bir Slow Food Birliği olan Balkon Bahçeleri’ni kurmuş ve halen liderliğini yürütmektedir. İyi, Temiz ve Adil gıdayı savunan Slow Food hareketi ile şehirdeki insanın türetici(co-producer) olması gerektiğini ve gıdasının nereden geldiğini bilmesi gerektiğini savunur. Bu amaçla anaokullarında, derneklerde ve Mart 2020’den itibaren ZOOM platformu üzerinden, ‘Balkon Bahçeleri’, ‘Gerçek Gıdaya Erişim’, ‘Gıda Zincirleri’ konularında seminerler ve atölyeler düzenlemektedir.

Balkonda bitki yetiştirme, doğal fermantasyonla sirke yapımı, turşu yapımı, ekşi mayalı ekmek yapımı, çocuk ve yetişkinlere düzenlediği atölyelerden bazılarıdır. Gıda ve Çevre konusunda çeşitli dergi yazıları, Radyo ve televizyon röportajları bulunmaktadır.