İç mekân bitkileriyle tanışmaya ve onlarla barışmaya hazır mısınız?
İç mekan bitkileri, yaşam alanlarımıza sadece estetik bir hava katmakla kalmaz, aynı zamanda ruhumuza da tazelik ve huzur getirir. Bu sebeple, bilgi sahibi olmak, onları doğru bir şekilde seçmek ve bakımını üstlenmek oldukça önemlidir.
Eğitim İçeriği:
– Bitki Seçimi: İhtiyacınıza uygun bitkileri seçmek için pratik bilgiler. Temel kural doğru bitki doğru eve öyle mi? Yetmez, doğru bakılacağı eve doğru bitki! Bu konuyu evinize küçük bir evcil hayvan almakla aynı düşünün.
– Bakım Temel Bilgileri: Sulama, toprak, ışık ve sıcaklık gereksinimleri hakkında detaylı bilgiler.
– Bitki sağlığı ve Bakım Sorunları: Bitkilerinizin sağlığını koruma ve sorunları çözme stratejileri.
– Dekorasyon İpuçları: İç mekan bitkilerini ev veya ofisinizde nasıl güzel bir şekilde kullanabilirsiniz? Yönlere göre uygun bitkiler.
– Bitki Besleme, Saksı Harcı Hazırlama: Her bitkinin ihtiyacı farklı, besin eksiklikleri için teşhis anahtarı,
– Ev Yapımı Besleme ve Şifalandırma Çözümleri.
– Üretim Teknikleri
Mine Pakkaner ilk olarak 28 Şubat 2009 senesinde agaclar.net platformu için iç mekan bitkileri bakımı eğitimi, bahçecilik ve tarım eğitimlerini düzenlemiş olup, forumda da sürekli bu konularda soruları cevaplamıştır. İç mekan bitkileri yetiştiriciliği yaptığı uzun yılların deneyimiyle, bilgi ve tecrübelerini bu eğitimde sizlerle paylaşacak, küçük yeşil dostlarınızı mutlu ve sağlıklı bir şekilde büyütmenize yardımcı olacaktır.
Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)
23 Kasım 2024 – saat 20:30 – 23:30
Eğitimin katılım katkı payı 1920 TL (KDV dahil) dir.
Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.
https://forms.gle/WrLBjybM6Hwsa8zx7
MİNE PAKKANER
1963 İzmir Karşıyaka doğumludur. Ziraat Fakültesi’nden 1984 yılında mezuniyeti sonrası meslektaşı olan eşiyle birlikte, önce çok kısa süreli çiçekçi dükkanı işletmeciliği ve ardından seracılık yaparak meslek hayatına başladı. Kesme çiçek, iç ve dış mekan bitkileri yetiştiriciliği, peyzaj projeleri hazırlanması ve uygulanması, bahçe bakımı çalışmaları, hazır çim yetiştiriciliğinin ardından bu konularda danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Üreticiliği hiç bırakmayarak tarımın hep içinde oldu, seracılık ve zeytinciliğe devam etti. Ziraat Fakültesi’nde 2000 yılında aldığı Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Uzmanlığı Eğitimi sonrası zeytincilik, narenciye yetiştiriciliği, kompost üretimi, organik tarım başta olmak üzere tarımın farklı dallarına yöneldi. Bir dönem organik tarım sertifikalı ticari kompost gübre üretimi yaptı. Bu bağlamda kompost gübre üretimiyle ilgili, kompost makineleri üretimi, sistemin kurulması ve teknik danışmanlık hizmeti verilmesi konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.
Ülkemizin en büyük tarımsal platformlarından biri olan agaclar.net’in yöneticiliğini yaptı ve geliştirici kadrosunda yer aldı. 2010 senesinden bu yana tıbbi ve ıtri bitkiler, zeytincilik, bağcılık, üretimde tarla tesisi ile yetiştiricilik alanında ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir. Tarım televizyonlarında yayım, eğitim programları yapıp sunmakta, ülkemizdeki doğru örnekleri ekrana taşımaktadır. Üç dönem, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı dönemde İzmir Köyleri’ni gezip üreticiye bilfill kütükte istiridye mantarı yetiştiriciliği eğitimi verdi ve Yerelde Kalkınma Çalışma Grubunu kurup başkanlığını yürüttü. Eşi ile ortak olduğu ve tarımsal faaliyetleri yürüttüğü kendi şirketi bünyesinde kurduğu Ceres Tarım Okulu’nda, tarımsal eğitimler organize etmekte ve doğa dostu kadim yetiştiricilik yöntemleri konusunda danışmanlık vermektedir. Uzman olduğu alanlarda kamu ve özel sektöre, belediyelere, meslek odalarına eğitim ve danışmanlık hizmeti veren, agrohomeopat, doğa dostu tarım uzmanı ziraat mühendisidir.