Bir toplaşmamız var, çıkın çıkın gelin haydi!

Kayıt için ipermakulturkolektifi (at) gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

Terra Madre – Toprak Ana Günü, her sene 10 Aralık ve takip eden günlerde iyi, temiz ve adil gıda üretimini desteklemek ve kutlamak için çeşitli etkinliklerle biraraya geldikleri bir gün.

Bu sene dokuzuncusunu kutlayacağımız Toprak Ana gününün teması İklim değişikliği’ne dikkat çekmek için ‘Değişim için Gıda’. Toprak Ana günü yerel ekonomiyi destekleyen, çevreye, biyoçeşitliliğe, geleneklere ve geleneksel lezzete saygılı,
vizyonu olan insanların biraraya geldiği bir kutlama yapmak! Başka bir gıda sistemi mümkün diyoruz!

Gezegeni korumak, gıda ile iklim değişikliği arasındaki bağlantıya dikkat çekmek için Food For Change, Değişim için Gıda temasıyla gıdanın sebep olarak iklim değişikliğindeki rolünü görmek, kurban olarak iklim değişikliğinden nasıl etkilendiğini anlamak ve nasıl potansiyel çözüm olabileceğini göstermek.

Yapılacak etkinlikler değişim için gıda (#foodforchange),
yeryüzünüsev(#lovetheearth) etiketleri ile tüm dünyada sosyal medyada da paylaşılarak kutlanacak.

‘Değişim için Gıda’ teması altında iklim için gıda yoluyla ne yapabiliriz sorusuna ev yapımı sirke yaparak katkıda bulunurken gıda israfına dikkat çekiyoruz! Tarım ilacı ile ilaçlanmamış elma kabukları ve elmalardan kuracağımız sirkelerle
gıda israfını önlerken lezzetli ve şifalı ürünler üretebileceğimizi gösteriyoruz.

Hepbirlikte sirke kurabilmek için yanınızda 1 litrelik temiz bir kavanoz, 4 adet elma(ekşi, yeşil elma dışında her tür elma olur), getirmenizi rica ediyoruz. Slow Food Balkon Bahçeleri Birliği lideri Leyla Kabasakal önce sirke yapımını anlatacak daha sonra kurmuş olduğu sirkelerin tadına bakacağız ve sizlerin de eğer varsa sirkelerinizi tatmak için, sirke analarınızı paylaşmak için bekliyoruz!

Ben çok güzel ekşi mayalı ekmek yaparım, simit de isterim sirke tadarken diyenlerin ekmeğini, simidini paylaşması da ne güzel olur diyoruz.

Düzenleyen – Slow Food Balkon Bahçeleri Konviviyumu İstanbul Permakültür KolektifiMeraklı İnsanlar

Mekan – Meraklı İnsanlar – Zeytinlik Mahallesi, Türkçü Sokak Ferah Palas Apartmanı No:16 A-Blok Kat 5 D:9 BAKIRKÖY – İSTANBUL

13 Aralık 2018 – saat 14:30 – 17:30

Bu etkinliğimiz Slow Food Balkon Bahçeleri Konviviyumu, İstanbul Permakültür Kolektifi, Meraklı İnsanlar ve bizlerle birlikte olacak tüm iyi, adil, temiz üretime gönül veren dostlarımızın sizlere armağanıdır.

Gelin birlik olalım, birlikte güzellikleri çoğaltalım…