Günümüzde, tavuk ve yumurta üretimi, hem üretici hem de tüketici açısından hızla felakete gidiyor.

Üreticiler karı en yüksek seviyede tutmak için, en dar alanda, en fazla tavuktan, en fazla et ve yumurta almaya odaklanmış durumdalar.

Bu amaçla GDO lu mısır, soya ve tavuğun yiyecek amaçlı kullanılmayan diğer organlarından (Yamyamlık) hazırlanmış hazır ticari yemler kullanılıyor. Kümeslerde amonyaktan zehirlenen tavuklara antibiyotik veriyorlar. Bitlenmeyi önlemek için böcek öldürücü ilaçlar kullanıyorlar. Bu ne hayvan refahı açısından doğru, ne de insanlar için.

Tüketici GDO lu yemlerle beslenmiş, antibiyotikli, böcek ilaçlı tavuk ve yumurta yemek zorunda bırakılıyor.

Bu ne bizim ne de hayvanların kaderi değil!

Sağlıklı tavuk ve yumurta üretmek için önce aç gözlülükten uzak durmamız, maksimum kara değil, en sağlıklı ürüne odaklanmamız gerekiyor.

Bu eğitimde, sağlıklı kümes ortamı (deep litter, folluk düzeni, toz banyoları, biokömür) yaratmanın yöntemlerini, sağlıklı besin alternatiflerini (fermente arpa, arpa filizi, fermente balık artıkları, kemik suyu, bal kabağı, kadife çiçeği, su mercimeği, karakafes otu, siyah asker sineği(BSF), solucan, bokashi kompostu, kompost yığını, pazar artıkları, mutfak yemek artıkları ve bunlardan nasıl yararlanacağımızı) konuşacağız.

Arka bahçede 3-5 tavuk, geniş bahçede 30-40 tavuk, çiftlikte 250-500 tavuk yetiştirmenin modelleri üzerinde duracağız.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – Ebruli Doğal Bakkal

21 Eylül 2019 – saat 15:00 – 18:00

Katılım katkı payı 200 TL ile 250 TL(KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.

Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

VOLKAN DÜNDAR
1977 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu
1977-1980 Hacettepe Üniversitesi Toplum Hekimliği Enstitüsünde çalıştı
1985-1989 Haydarpaşa Numune Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde Uzmanlık eğitimini tamamladı
1992 yılında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Doçent oldu
1998 yılında Trakya Üniversitesi Tıp fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim dalında Profesör kadrosuna atandı
2008 yılında emekli oldu ve bahçesiyle uğraşmaya başladı.
2013 yılında katılmış olduğu İstanbul Permakültür Kolektifinin Bokashi kompostu atölyesi dönüm noktası oldu. Bu atölyenin hemen ardından,
2013 yılında İstanbul Permakültür Kolektifinin Steve Read eğitmenliğinde düzenlemiş olduğu Permakültür Tasarım Sertifikası kursuna katıldı.
Bir dönem kendi çiftliğini kurdu ve adil tavuk üretimine başladı. Halen evinin bahçesinde oluşturduğu Arkabahçe Permakültür Çiftliğinde deneysel çalışmalar yapmakta ve aynı isimle deneyimlerini Facebook sayfasında ve Instagramda öğrenmek isteyenlerle paylaşmaktadır.