Evde peynir yapmak gibisi yok. Sütünüzün kaynağını biliyorsunuz, mayanızı tanıyorsunuz ve kendiniz seçiyorsunuz. Tadını, tuzunu kendiniz ayarlıyorsunuz. Bunların hiçbiri sürpriz değil. Daha da önemlisi ne yediğinizi ve ne yedirdiğinizi biliyorsunuz.
Sizi ”Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri” kapsamında, ”Hellim Peyniri” yapmaya davet ediyoruz.

Atölyemiz aşağıdaki başlıklar altında ilerleyecektir:
– Sütün yapısı
– Süte ısı uygulaması
– Peynir kültürü
– Peynir mayası
– Teleme oluşumu
– Telemenin kesilmesi
– Telemenin suyunun çıkarılması
– Telemenin haşlanması
– Telemeye şekil verilmesi
– Hellim peynirinin tuzlanması ve saklanması

Ayrıca tereyağ ve sadeyağ hakkında bilinmesi gerekenleri de konuşacağız.

Hocamız söyleme dedi ama sürprizleri söylemeden duramadık, belli etmeyin o duymasın… Katılanlara kendi yaptığı üzüm sirkesinden ve tereyağından hediye edecekmiş. Şşşşt o duymasın…

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – Ebruli Doğal Bakkal – Bahçeşehir

5 Ekim 2019 – Saat 14:00 – 18:00

Katkı payı 200 TL ile 250 TL(KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.

Yerimiz 15 kişi ile sınırlı olup, kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

NEJAT PARS
Nejat Pars 1957 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da liseyi İzmir’de okudu. Hava Harp Okulu’ndan 1978 yılında mezun oldu. Daha sonra Hava Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde savaş pilotluğu yaptı. 1997 yılında Kurmay Yarbay rütbesinden emekli olup aynı yıl Türk Hava Yollarında göreve başladı. 16 yıl kaptanlığın sonunda 2012 yılında kendi isteğiyle ayrıldı. Halen Çorlu’daki çiftliğinde organik yetiştiricilik ve tohum üzerine çalışmakta olan Pars’ın, 15 yıllık amatör çiftçilik deneyimi vardır. Nejat Pars evli ve iki çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.