Ölmez Ağaç, anıt ağaç zeytin.
Altın besin zeytin…
Değerini yavaş yavaş anladığımız zeytin ve zeytinyağı…

Ölmez Ağacı daha yakından tanımak, zeytinyağının elde ediliş yöntemlerini öğrenmek, doğru bilinen yanlışları, yanlış bilinen doğruları konuşmak üzerine bir gün geçireceğiz birlikte.

İnceleyeceğimiz konuların başlıkları şu şekildedir:

• Zeytinyağının kısa tarihi
• Türkiye’de zeytinyağı: Önemli çeşitler, yöreleri ve özellikleri
• Zeytinyağının temel kimyası
• Zeytinyağı ve sağlık
• Zeytinyağı üretimi: Geleneksel ve yeni yöntemler
• Zeytinyağında aranan duyusal özellikler ve kusurlar
• Zeytinyağı tadımı

Düzenleyen ve Tasarlayanİstanbul Permakültür Kolektifi

MekanAtölye Familia – Moda

22 Şubat 2020 saat 11:00 – 17:30 arası

Katılım katkı payı 200 TL ile 250 TL (KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.

Yerimiz 15 kişi ile sınırlı olup Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

Tadım yapılacağı için, etkilememesi amacı ile 1 gün önceden itibaren, (tadım günü dahil) parfüm sürülmemesi, kokulu sabunlarla el yıkanmaması önemle rica olunur.
 
ERKAN BUĞDAY
Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarih okuduktan sonra, Türkiye’de doğal yaşam fikrine öncülük eden rahmetli Victor Ananias’ın başını çektiği gönüllülerle birlikte, Türkiye’de organik sertifikalı ürünlerin tüketiciyle buluştuğu ilk mekanlar olan Nuh’un Ambarı dükkanlarının kurulması ve işletmesinde çalıştı. Daha sonra 2004’te bir grup arkadaşıyla beraber İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı bir dağ köyüne taşındı. Zeytin, elma, kiraz ve ceviz yetiştiriciliği yaptı. Daha sonra zeytin ve zeytinyağı üretimine odaklandı. Zeytinyağı tadımı ve üretim operatörlüğü eğitimlerine katıldı.
 
FEZA ŞANLI
Yirmi yıl kadar İstanbul’da çeşitli kurumlarda çalıştı. Elektrik piyasası danışmanlığının yanı sıra, zeytinyağı konusunda masa başı işleri ve hasat zamanında ürün kalitesini ilgilendiren işleri üstleniyor. Boğaziçi Üniversitesi’nden Kimya Mühendisliği lisans ve EDHEC’den MBA derecelerine sahip. Zeytinyağı konusunda çeşitli eğitimlere katıldı. ONAOO’dan zeytinyağı tadım panelistliği sertifikasına sahip.