Baharat deyince genellikle aklımıza lezzet arttıran özellikleri ve aromaları geliyor ama baharatların başka özelliği yok mu?
Bu eğitim içeriği, tüm dünya kültürlerinde ilaç kaynağı olarak uzun bir geçmişi olan baharatların, mutfak dolaplarımızda kendilerine ait özel köşelerde, gündelik sağlık ve şifa kaynağı olarak geri dönüşüne ilham olabilmek amacıyla hazırlandı.
Eğitmenimiz, tıbbi ve aromatik bitkiler ve aromaterapi konularındaki bilgilerini birleştirerek, herkes için ulaşılması kolay ve lezzeti bilinen, birbirinden farklı çeşitli mutfak baharatlarını, her bir baharatın şifa rolünü ve günlük yaşama dahil etmenin yaratıcı ve etkili yollarını şu başlıklar dahilinde anlatacak:
– Bağışıklık sistemini güçlendiren baharatlar
– Solunum yolu için kullanılan baharatlar
– Sindirim sistemine faydalı baharatlar
– Baharat satın alırken nelere dikkat edilmeli
– Baharatları nasıl saklamalı
– Baharat kullanımında günlük dozları ne olmalı
– Özelleştirilmiş kuru baharat karışımlarını nasıl hazırlarız ve bunları şifa veren soslar, çorbalar, tatlılarda nasıl kullanırız
– Baharatların Aromaterapi uygulamalarında kullanımları
Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)
24 Kasım 2024 – saat 20:30 – 23:30
Katılım katkı payı 1250 TL (KDV dahil) dir.
Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.
https://forms.gle/xb2ovSSS8XcktgzLA
PINAR OKAY
Marmara Üniversitesi İşletme/İktisat, Anadolu Üniversitesi Tarım Teknolojileri bölümü mezunu. 1980’de Era Tanıtım A.Ş’de başladığı reklamcılık kariyerini, 2001’den itibaren Bütünsel Marka Yönetimi ve Reklam Hizmetleri konularında Strateji Danışmanlığı vererek devam ettirdi. Markalaşmada inovatif iş modelleri hayata geçirdi.
2014’de İstanbul Permakültür Kolektifi bünyesinde, Steve Read (L’Universite Populaire de Permaculture) eğitmenliğinde Permakültür Tasarım Sertifikası sahibi oldu.
Anadolu Meraları- Bütüncül Yönetim ve Molly Haviland – Toprak Mikrobiyolojisi eğitim programları ile Türkiye Permakültür Araştırma Enstititüsü Permakültür Tasarım Pratiği, Permakültür Tasarım Sertifikası Eğitmen Eğitimi, Kompost ve Kompost Tuvalet eğitimlerine katıldı.
2018’de BAÇEM Çiftçi Eğitim Merkezi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Devlet Sertifikası sahibi oldu. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Aromaterapi konularında aldığı birçok eğitimden sonra, 2017 yılında tedavi edici niteliklere sahip ürün gamı olan P i n Bütünsel Yönetim’i kurdu ve PinAda tescilli markasını oluşturdu.
Tıbbi Bitkilere olan merakı Aromaterapi üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu ve Herbafarm Akademi bünyesinde Prof Dr. Ayten Altıntaş, Uz. Ecz. Meltem Kurtsan, Dr. Kıvılcım Kayabalı ve Sevda Doğan gibi çok değerli hocalarla çalışarak, NAHA (International Association for Holistic Aromatherapy) Sertifikalı Aromaterapist olmaya hak kazandı.
Marco Valussi’den – Artizan Distilasyon Yöntemleri Eğitimi [Aromaterapi Derneği organizasyonu] alarak, Ekstraksiyon Yöntemleri üzerine uzmanlaştı.
Halen, Bozcaada’da, PinOva başlığında, geleneksel mono-kültür bağcılığa karşı, permakültür ve onarıcı tarım ilkeleri doğrultusunda polikültür yapıda kurguladığı ve esasen karmaşık yapıda bir tıbbi bitki bahçesi olarak da tanımlanabilecek 8 yıllık çalışmasının ürünü;“Anarşizan bir Bağ Modeli”nin uygulama çalışmalarını sürdürüyor.