Ölmez Ağaç, anıt ağaç zeytin.
Altın besin zeytin…
Değerini yavaş yavaş anladığımız zeytin ve zeytinyağı…

Ölmez Ağacı daha yakından tanımak, zeytinyağının elde ediliş yöntemlerini öğrenmek, doğru bilinen yanlışları, yanlış bilinen doğruları konuşmak üzere Mart ayında bir eğitim düzenlemiştik. Bu eğitimin ikinci bölümünde budama ve toprak bakımı üzerinde duracağız.

İnceleyeceğimiz konuların başlıkları şu şekildedir:

– Zeytin Ağacı budamanın kuralları
– Zeytin Ağacı budamada dikkat edilecek hususlar
– Zeytin Ağacında verim budaması nedir, nasıl yapılır?
– Zeytin Ağacında şekil budaması nedir, nasıl yapılır?
– Zeytin Ağacında gençleştirme budaması nedir, nasıl yapılır?
– Zeytin Ağacı için gübreleme gerekli midir? Nasıl yapılır?
– Bitki beslenmesinin incelikleri

(Budama konusunda Bebek Parkı için görüşmeler devam ediyor. Eğer izin alınabilirse yerinde eğitim yapılarak günün ikinci yarısında Bebek Parkına gidilecek ve toprak bakımı ile ilgili konu teorik olarak anlatılamayacak. Onun yerine budama uygulaması Bebek Parında, yerinde anlatılacak. İzin alınamazsa Toprak bakımı konusu teorik olarak işlenecek.)

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – halka sanat projesi

Tarih – 28 Nisan 2018 saat 11:00 – 18:00 arası

Katılım katkı payı 200 TL ile 250 TL (KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.

Yerimiz 15 kişi ile sınırlı olup Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

MÜCAHİT KIVRAK
11 Ağustos 1978 Aydın ili Sultanhisar ilçesi doğumludur. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ‘Bitki Koruma Bölümü’nden mezun olduktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. 2005 yılında Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Programına başladı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde doktorasına devam etmektedir. Zeytincilik alanında birçok toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Yurt içi ve yurt dışı kongrelerde bilimsel sunularını sundu. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresinin düzenleme kurulunda yer aldı. Zeytin yetiştiriciliği, zeytinyağı, zeytinyağı makineleri, zeytinyağı duyusal analiz ve geleneksel zeytinyağı sabunu kursları düzenledi.
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi yüksekokulu temsilcisidir. Zeytindostu Derneği ve Yağ Bilimi Teknolojileri Derneği üyesidir.
http://www.mucahitkivrak.com.tr/?page_id=17