Sağlıklı toprak, besin değeri yüksek gıda ve insanın fiziksel – ruhsal sağlığı arasındaki bağlantı artık birçoğumuz için daha net. Fakat binlerce yıldır süren tarım faaliyetleri ile toprağın bizleri besleme özelliğini elinden aldık. Bu yüzden bir çok insan kendisi ve ailesi için sağlıklı gıdaya erişmenin, hatta şehirlerdeki dar alanlarda, küçük bir apartman bahçesinde sağlıklı gıda üretmenin alternatiflerini aramaya başladı. Kendi sağlıklı gıdamızı üretmenin önemini ve aşamalarını konuşacağımız atölyemizin ilk bölümünde sağlıklı bitkilerin ve dolayısıyla sağlıklı gıdanın oluşmasında rol oynayan etmenler hakkında konuşup, bitkilerin besin değerini nasıl ölçebileceğimizi göreceğiz. İkinci bölümde ise toprağı besleyerek, doğayla uyumlu gıda üretmenin temel uygulama prensiplerine bakıp, beraber örnek uygulamalar yapacağız.

Atölye içeriğinden önemli başlıklar:
– Bitkiler nasıl beslenir
– Toprak besin ağının önemi
– Bitkilerin besin değerini nasıl ölçeriz
– Toprak testleri ve toprağı beslemenin en iyi yolu: kompost
– Pratik sebze yatağı hazırlama teknikleri
– Biyoyoğun ekim ve dikim teknikleri
– Kardeş bitkiler ve ekim nöbeti

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – Atölye Familia – Moda

25 Ocak 2020 saat 11:00 – 17:30 arası

Katkı payı 200 TL ile 250 TL (KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir miktar olacaktır.

Yerimiz 15 kişi ile sınırlı olup, kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

EVREN YILDIRIM
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Sabancı Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı. İstanbul’da çeşitli kurumsal firmalarda müşteri ilişkileri yönetimi ve pazarlama alanlarında çalıştı. 2017 yılı başında Permakültür Tasarım Sertifikası’nı aldıktan sonra toprak mikrobiyolojisi, uygulamalı bahçıvanlık, biyoğun üretim teknikleri ve tohum saklama gibi çeşitli alanlarda eğitimlerine devam etti. Avustralya Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün Ürdün’de gerçekleştirdiği Çölü Yeşillendirme Projesi ve Yeni Zelanda Koanga Ensititüsü staj programına katıldı. Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü eğitmenlerinden olan Evren, aynı zamanda
kurucularından olduğu Orman6 ekibi ile permakültür ve bahçecilik alanların eğitim ve danışmanlık vermektedir.