Şifalı bitkilerin hasat ve dönüşüm zamanı geldi. Maserat yağları şifalandırma, onları da ürünlere dönüştürme zamanı…

Doğru seçilmiş, toplayıcılık ilkelerine sadık kalarak, etik olarak toplanmış şifalı bitkilerden, doğru seçilmiş yağlarla doğal kozmetik ürünleri hazırlamak için yapacaklarımızı özetlediğimiz bir atölye tasarladık.

Bu bağlamda içeriğimiz şu şekilde olacak:

– Baz yağlar nelerdir?
– Bitkilerin özelliklerini yağa doğru şekilde aktaran soğuk ve sıcak maserasyon/infüzyon yağ çıkartma yöntemleri hangileridir ve nasıl uygulanır?Sorularının cevaplarını açıklamalı olarak anlatırken, uygulamalı olarak Aynısefa yağı hazırlayacağız.
Hazırladığımız maserasyon yağları ile el merhemi ve yaz için yangı giderici yüz balsamı formüle ederek, nasıl yapacağımızı göstereceğiz.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – ÇEVRİMİÇİ / ONLINE

31 Mayıs 2024 – saat 20:30 – 23:30

Katılım katkı payı 1250 TL(KDV dahil) dir.

Kayıt için aşağıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

https://forms.gle/yc8cHtAMgEuqbmw47

MELİS RONA
Melis Rona, uzun yıllardır kendine yeterlilik, aromatik yağlar, masaj konularında eğitim ve deneyim yoluyla kendini geliştirmeye çalışıyor. 2013 -2021 yılları arası Selen ve Deniz ile Ayn-ı Şifa adı altında özel bitki karşımları, merhemler ve danışmanlık hizmetleri verdikleri bir oluşumda çalıştı. 2021’den beri morminor adı altında üretim yapıyor.
–  2007 yılında Bilkent Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu.
–  2008 yılında Elif Öney’den Refleksoloji eğitimi aldı.
–  2010’dan beri permakültür ve ekolojik yeterlilik üzerine eğitimler alıyor, staj yapıyor ve kurslar düzenliyor.
–  2011’de Tayland Wat Po Okulu’nda Tay Masaj eğitimi aldı.
–  2012’de Bali’de şifalı kozmetik eğitimi aldı.
–  2013 yılında Selen ve Deniz ile Ayn-ı Şifa adı altında özel bitki karşımları, merhemler, sabunlar ve danışmanlık hizmetleri verdikleri oluşumu kurdu.
–  2013 yılında Nazım Tanrıkulu’ndan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde Tıbbi ve Aromaterapik Bitkiler eğitimine katıldı.
–  2014-2015 Tatjana Rottenberg’den Derin Bağ Doku ve Tetik Nokta Masajı eğitimi aldı.
–  2015’te MEB onaylı 608 saatlik masörlük kursu eğitimini tamamladı.
–  2014’ten beri eşi Emre Rona ile Datça’da yaşıyor. Tıbbi bitki yetiştiriciliği ve permakültür tasarımı uyguladıkları kendi arazilerinde çalışıyorlar.
–  2017’de Herbafarm Akademi’de Nazım Tanrıkulu’nun Doğal Kozmetik ve Tentür Yapımı Atölyesinde kurs asistanlığını yaptı.
–  2018 yılından beri yetiştiriciliğini ve toplayacılığını yaptıkları tıbbi bitkilerden öz yağlar ve hidrosoller üretiyor.
– 2020 yılında Evolvy.skincare’in kurucusu eczacı Evrim Damar Konuk ile Doğal kozmetik formülasyon ve markalaşma eğitimi bitirdi.
– 2021 Dr. Şerife Akküçük’ün Güneş Koruyucular ve Güneş Bakım Ürünleri atölyesine katıldı.
– 2021’den beri morminor adı altında üretim yapıyor. Doğadan toplayacılık yaptığı ve kendi yetiştirdiği tıbbi bitkilerle diğer hammaddeleri harmanlıyor. Yeni eğitimler almaya devam ediyor.