Yapağı veya keçi kılının dokunmadan yalnızca dövülmesiyle elde edilen kaba kumaşa keçe adı verilir. Zamanla hayatımızdan yavaş yavaş çıkan keçe, son dönemlerde sanat eseri ya da zanaat ürünü olarak yeniden hak ettiği değeri kazanmaktadır.

Yün elyafının gözle göremediğimiz kesitinde aslında tırtıklı bir yapısı vardır. Bu yapı özelliğinden yararlanarak, su, sabun ya da iğne kullanılarak tırtıklı yapının birbirine tutunması sağlanır.

Bu atölyemizde, iğne ile keçeleştirme işleminden yararlanarak rengarenk, sizlerin hayal gücü ile sınırlı bebekler yapacağız.

Bebeklerimizin yüz detaylarını yapmayacağız, onları dünyaya getirenlerin hayal gücüne bırakıyoruz. Bazen gülen, bazen ağlayan, bazen kızgın bebekler hayal edecekler.

Kimimiz kendi zevkimiz için, kimimiz çocuklarımıza, kimimiz torunlarımıza yapacağız bu bebeklerden… Belki de hayır kurumlarına bağış olacaklar…

Atölyemizin akışı şu şekilde gerçekleşecek:
– Tanışma
– Malzemeleri tanıma
– Bebeğin ellerini ve ayaklarını hazırlama
– Bebeğin başını hazırlama
– Bebeğin gövdesini hazırlama
– Bebeğin eteğini tasarlama
– Bebeğin saçlarını tasarlama

Tüm malzemeler tarafımızdan temin edilecektir.

Düzenleyen – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – halka sanat projesi

Tarih – 19 Mayıs 2018, Saat 11:00 – 14:00

Katılım katkı payı 160 – 200 TL (KDV dahil) arasında gönlünüzden geçen bir rakamdır.

Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

DİLEK YALÇIN DEMİRALP
İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nden mezun oldu. Elişine düşkünlüğü onun tekstil sektöründe çalışmasına sebep oldu. Uzun yıllar örme giyim, banyo halısı, ev tekstili üreten farklı tekstil firmalarında üretim müdürlüğü yaptı. Uluslararası bir firmada sosyal denetçi olarak çalışarak 2 sene içerisinde 6 ayrı ülkede 300 fabrika denetledi. Evlenerek İngiltere’ye gitti ve 6 yıl orada yaşadıktan sonra kızının doğumu ile birlikte Türkiye’ye döndü. Çocuğumu nasıl doğru beslerim sorusu onu Slow Food Fikir Sahibi Damaklar birliği ve Permakültür ile tanıştırdı.
2012 yılında Mustafa Bakır ve Rhamis Kent’ten Permakültür Tasarım Sertifikasını aldı. 2013 yılında Mustafa Bakır’ın eğitmenliğinde ”Permakültür Tasarımı Eğitmen Eğitimi” kursuna, Senem Tüfekçioğlu’nun eğitmenliğinde ”Pratik Ev Permakültürü” kursuna ve Art of Hosting‘e katıldı.
2014 yılında Steve Read’in İstanbul’da verdiği Permakültür Tasarım Sertifikası kursunda asistanlık yaptı.
2013 Şubatında İstanbul Permakültür Kolektifi‘ni, Seda Ergazi ile birlikte kurdu. Bu tarihten itibaren permakültür, ekoloji ve topluluk oluşturma ile ilgili kursları, atölyeleri, eğitimleri hem tasarlıyor, hem düzenliyor, hem de katılıyor.
2012 – 2014 yılları arasında özel bir anaokulunun iki ayrı şubesinde 4-5 yaş grubu çocuklara Doğa ve Çocuk dersi vermeye başladı. Aynı dersi 2014’ ten beri özel bir vakıf ilkokulunda ve ortaokulunda vermeye devam ediyor. Aynı zamanda çocuklarla ‘Yemek’ de yapıyor. Okullarda permakültür çalışmaları ile ilgileniyor ve danışmanlık veriyor.
2014’ten beri Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün eğitmenlerinden biri.
En çok tüketenlerin şehirler olduğuna ve şehirlerde permakültürle fark yaratılabileceğine inanıyor. Çocuklarımıza, günümüzdeki düzenin negatifliklerini adım adım azaltarak daha düzgün bir gelecek bırakılabileceğini düşünüyor.
http://permacultureglobal.org/users/5132-z-dilek-yalcin-demiralp
https://istanbulpermakulturkolektifi.org/index.php/hakk-m-zda/158-dilek