Bahar Esansiyel Yağlarının Tedavi Edici Faydalarını Keşfetmek…

Kışın etkisi azalmaya ve doğa uykusundan uyanmaya başlarken, Baharın gelişi renklerin ve kokuların senfonisini de beraberinde getiriyor. Bu sezonun en büyüleyici hediyeleri arasında bahçelerimizi ve tarlalarımızı süsleyen narin ve aromatik çiçekler yer alıyor. Bu çiçekler, görsel güzelliklerinin ötesinde, esansiyel yağlar şeklinde terapötik faydalar içeren bir hazineye sahipler.

Çeşitli çiçeklerden elde edilen ”Bahar esansiyel yağları”, hem bedeni hem de zihni sakinleştirme, canlandırma ve gençleştirme yetenekleri nedeniyle uzun süredir değer görmektedir.

“Aromaterapinin Favori Bahar Çiçekleri”nin bu keşfinde, önemli çiçek esansiyel yağlarının ayırt edici niteliklerini ve tedavi edici özelliklerini derinlemesine inceleyerek Bahar esansiyel yağlarının büyüleyici dünyasını ortaya çıkarmak için hoş kokulu bir yolculuğa çıkıyor; baharın gelişiyle birlikte kapıda bekleyen alerjiler, baş ağrıları, zihinsel bulanıklık, burun tıkanıklığı ve nefes tıkanıklık gibi mevsimlerin değişmesiyle ilişkili semptomların hafifletilmesi için neler yapılabileceğini öğreniyoruz.

Ayrıca baharla birlikte uyanan doğanın, her yıl popülasyonları azalarak nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan Böcek nüfusunun bize verebileceği rahatsızlıklardan, aromaterapinin zehirsiz, zararsız yöntemlerinden yararlanarak nasıl korunabiliriz sorusuna cevap buluyoruz.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)

3 Mayıs 2024 – saat 20:00 – 23:30

Katılım katkı payı 975 TL (KDV dahil) dir.

Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yer alan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

https://forms.gle/fpLiGfZT6QYhGokBA

PINAR OKAY

Marmara Üniversitesi İşletme/İktisat, Anadolu Üniversitesi Tarım Teknolojileri bölümü mezunu. 1980’de Era Tanıtım A.Ş’de başladığı reklamcılık kariyerini, 2001’den itibaren Bütünsel Marka Yönetimi ve Reklam Hizmetleri konularında Strateji Danışmanlığı vererek devam ettirdi. Markalaşmada inovatif iş modelleri hayata geçirdi.

2014’de İstanbul Permakültür Kolektifi bünyesinde, Steve Read (L’Universite Populaire de Permaculture) eğitmenliğinde Permakültür Tasarım Sertifikası sahibi oldu.

Anadolu Meraları- Bütüncül Yönetim ve Molly Haviland – Toprak Mikrobiyolojisi eğitim programları ile Türkiye Permakültür Araştırma Enstititüsü Permakültür Tasarım Pratiği, Permakültür Tasarım Sertifikası Eğitmen Eğitimi, Kompost ve Kompost Tuvalet eğitimlerine katıldı.

2018’de BAÇEM Çiftçi Eğitim Merkezi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Devlet Sertifikası sahibi oldu. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Aromaterapi konularında aldığı birçok eğitimden sonra, 2017 yılında tedavi edici niteliklere sahip ürün gamı olan P i n Bütünsel Yönetim’i kurdu ve PinAda tescilli markasını oluşturdu.

Tıbbi Bitkilere olan merakı Aromaterapi üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu ve Herbafarm Akademi bünyesinde Prof Dr. Ayten Altıntaş, Uz. Ecz. Meltem Kurtsan, Dr. Kıvılcım Kayabalı ve Sevda Doğan gibi çok değerli hocalarla çalışarak, NAHA (International Association for Holistic Aromatherapy) Sertifikalı Aromaterapist olmaya hak kazandı.

Marco Valussi’den – Artizan Distilasyon Yöntemleri Eğitimi [Aromaterapi Derneği organizasyonu] alarak, Ekstraksiyon Yöntemleri üzerine uzmanlaştı.

Halen, Bozcaada’da, PinOva başlığında, geleneksel mono-kültür bağcılığa karşı, permakültür ve onarıcı tarım ilkeleri doğrultusunda polikültür yapıda kurguladığı ve esasen karmaşık yapıda bir tıbbi bitki bahçesi olarak da tanımlanabilecek 8 yıllık çalışmasının ürünü;“Anarşizan bir Bağ Modeli”nin uygulama çalışmalarını sürdürüyor.