Bitkilerin farklı kullanım alanları incelenerek çiçeği yenilebilen bitkileri tanıyacağız.
Küçük alanlarda yetiştirilebilecek türlerden bahsederek evde bu bitkilerden yapılabilecek pratik tarifleri paylaşacağız.
 
Evimizde ve çevremizde bulunan bitkileri nasıl değerlendirebileceğimizi konuşacağız.
 
Kendi mutfak bahçemizi nasıl daha fonksiyonel oluştururuz konusu üzerine odaklanacağız. Bitkilerin farklı değerlerini ve nasıl yetiştirebileceğimizi aktaracağız.
 
Güzel ve farklı tarifler ile göze ve damağa nasıl hitap edebilirizi öğreneceğiz.
 
Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekan – ÇEVRİMİÇİ – ONLINE
 
20 Mayıs 2024 – Saat 20:30 – 23:30
 
Katkı payı 750 TL(KDV dahil) dir.
 
Kayıt için aşağıda yer alan formu doldurmanızı rica ediyoruz.
 
MERVE ZENGİN TINMAZ
1983 yılında Ankara’da doğdu. Uzun yıllar İzmir’de yaşadı. 2000 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Bölümü’nde lisans eğitimine başlayarak Bahçe Bitkileri alt bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Şu anda müdürlük görevinde bulunduğu Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde 2006 yılında bahçe sorumlusu olarak göreve başladı. 2011 yılında Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı Tıbbi Bitkiler Alt Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlayarak 2013 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi unvanı aldı. Üniversite yıllarından itibaren tıbbi bitkiler, bitki besleme, organik tarım, tarla bitkileri, bahçe bitkileri üzerine çeşitli çalışmalar yapmış pek çok ulusal ve uluslararası yayın hazırlamıştır. Özellikle Tıbbi bitkiler, organik tarım, çevre konularında bilimsel veya sivil toplum kuruluşlarında yürütülen pek çok projede yer almıştır. Uzun yıllar, özel ırklarda hem hayvancılık hem yem bitkisi üretimi yapmış, beraberinde tıbbi bitki üretimi ile uğraşmıştır. Halen Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin müdürü olarak görevine devam etmektedir. Pek çok kuruma danışmanlık vermiştir ve şu anda da Karaca Tıbbi Bitkiler’in danışmanlığını yapmaktadır. Halen; tıbbi bitkileri tanıma ve yetiştirme (2006), gübreleme teknikleri (2007), yenilebilir çiçekler (2010), süs bitkileri yetiştiriciliği (2012), doğal bitki koruma yöntemleri (2012) gibi konularda farklı kamu ve özel birçok kurumda eğitim ve seminerler vermektedir. Evli ve bir çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.