Günümüzde neredeyse her evde bolca bulunan, sentetik kimyasallardan oluşan, yer için, banyo için, ayna için, ocak için, ahşap için, çamaşır ve bulaşık için farklı farklı içerik ve renklerde, buram buram sentetik kokulara sahip deterjanlar piyasada boy göstermeden önce evlerimizde kullanılan yegâne temizlik malzemesi katı sabun ve tabii ki Arap sabunu olarak bildiğimiz yumuşak sabundu.

Yavaş yavaş insanlara temizliğin ana maddesi olan sabun unutturulup, sentetik deterjanlar evlere ve hayatlara sokuldu.

Bizler için aslolan temizliktir ve temizliğin de hammaddeleri temiz olan bir temizleyici ile yapılması makbuldür. Sabun bize yeter. Doğru bir formülasyon ve kaliteli yağlar kullanılarak yapılan Arap sabunu ile evinizdeki tüm yüzeyleri, bulaşıklarınızı, çamaşırlarınızı ve dahi vücudunuzu bile yıkayabilirsiniz. Hem de hiç zarar vermeden, karsinojen ve toksik maddeleri evinize sokmadan, onları solumadan.

Arap sabunu yani yumuşak sabunun katı sabundan farklı nedir?

Son yıllarda çokça yaygınlaşan ve çoğumuzun kullanmayı tercih ettiği sıvı sabun nasıl yapılır? Sentetik bir katkı maddesi kullanmadan sıvı sabun yapılabilir mi?

Bu sabunları ev ortamında yapmak mümkün müdür ve güvenli midir?

Tüm bu soruların cevaplarını vereceğimiz, bolca sabun konuşacağımız “Sıvı Sabun ve Arap Sabunu Yapımı” atölyemizde sizlerle birlikte olmayı diliyoruz.

Düzenleyen ve Tasarlayanİstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)

23 Ekim 2021 – saat 14:00 – 16:30

Katılım katkı payı 300 TL (KDV dahil) dir.

Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

https://forms.gle/rqLsRrnZXMb4iWfy9

AYŞE SAVCI
1980 yılında Bursa’da doğdu. Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümünde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İşletmecilik alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Yirmi yıldır iş hayatına özel sektörde devam ederken Hatha Yoga, Vinyasa Flow ve Çocuk Yogası Eğitmenlik programlarını tamamlamış olup, bu alanlarda dersler vermektedir. Bir bilimsel süreç olarak gördüğü sabun yapımı üzerinde araştırma, üretim ve atölye çalışmalarına İstanbul ve Bodrum’da devam etmektedir.