Çoğumuz, yaşamımızın herhangi bir noktasında, farklı derecelerde de olsa, saç ve saç derisi sorunları ile karşı karşıya geliyoruz. Kuru saçlar, yağlı saçlar, ince saçlar, kalın saçlar, zor açılan, taranmakta zorlanılan saçlar, kaşıntılı saç derisi, saç dökülmeleri ve alopesi, saç derisinde seborrheic dermatitis, psoriasis, rosecea ve dahası… Hepsi için bilinen/kullanılan pek çok tedavi mevcut. Ancak birçoğu sentetik, sert kimyasallarla dolu ve çoğumuz bu kimyasallara karşı giderek daha alerjik ya da daha hassas hale geliyoruz. Bu nedenle, kullanacağımız ürünleri ne kadar doğal malzemelerden ve kendimiz üretebilir hale gelirsek, kendi sağlığımız ve refahımız üzerinde de o kadar kontrol sahibi olabiliriz.

Unutmayalım ki, saçımızın ve saç derimizin durumu, tıpkı cildimizde olduğu gibi, genel sağlığımızın bir yansımasıdır. Sağlıklı alışkanlıklar ve uçucu yağlar da dahil olmak üzere terapötik etkileri olan bitki bazlı kullanımları benimseyerek, şikayetlerimizi azaltabilmek ya da tamamen iyileştirebilmenin mümkün olduğunu göreceğimiz bu eğitim, aromaterapi eğitimine dünya çapında standart getirmeyi amaç edinmiş ve binlerce üyesi bulunan, merkezi ABD’deki bir dernek olan NAHA‘nin sertifikalı aromaterapisti ve uluslararası üyesi olan eğitmenimiz Pınar Okay tarafından, NAHA standartlarına göre hazırlanmıştır.

Eğitimimiz, aromaterapinin şifasından yararlanmak isteyen herkesin katılımına açıktır.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)

10 Mart 2022 – saat 20:00 – 23:00

Katılım katkı payı 350 TL (KDV dahil) dir.

Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yeralan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

https://forms.gle/cR3qBBySPRsYuySs9

PINAR OKAY

Marmara Üniversitesi İşletme/İktisat, Anadolu Üniversitesi Tarım Teknolojileri bölümü mezunu. 1980’de Era Tanıtım A.Ş’de başladığı reklamcılık kariyerini, 2001’den itibaren Bütünsel Marka Yönetimi ve Reklam Hizmetleri konularında Strateji Danışmanlığı vererek devam ettirdi. Markalaşmada inovatif iş modelleri hayata geçirdi.

2014’de İstanbul Permakültür Kolektifi bünyesinde, Steve Read (L’Universite Populaire de Permaculture) eğitmenliğinde Permakültür Tasarım Sertifikası sahibi oldu.

Anadolu Meraları- Bütüncül Yönetim ve Molly Haviland – Toprak Mikrobiyolojisi eğitim programları ile Türkiye Permakültür Araştırma Enstititüsü Permakültür Tasarım Pratiği, Permakültür Tasarım Sertifikası Eğitmen Eğitimi, Kompost ve Kompost Tuvalet eğitimlerine katıldı.

2018’de BAÇEM Çiftçi Eğitim Merkezi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Devlet Sertifikası sahibi oldu. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Aromaterapi konularında aldığı birçok eğitimden sonra, 2017 yılında tedavi edici niteliklere sahip ürün gamı olan P i n Bütünsel Yönetim’i kurdu ve PinAda tescilli markasını oluşturdu.

Tıbbi Bitkilere olan merakı Aromaterapi üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu ve Herbafarm Akademi bünyesinde Prof Dr. Ayten Altıntaş, Uz. Ecz. Meltem Kurtsan, Dr. Kıvılcım Kayabalı ve Sevda Doğan gibi çok değerli hocalarla çalışarak, NAHA (International Association for Holistic Aromatherapy) Sertifikalı Aromaterapist olmaya hak kazandı.

Marco Valussi’den – Artizan Distilasyon Yöntemleri Eğitimi [Aromaterapi Derneği organizasyonu] alarak, Ekstraksiyon Yöntemleri üzerine uzmanlaştı.

Halen, Bozcaada’da, PinOva başlığında, geleneksel mono-kültür bağcılığa karşı, permakültür ve onarıcı tarım ilkeleri doğrultusunda polikültür yapıda kurguladığı ve esasen karmaşık yapıda bir tıbbi bitki bahçesi olarak da tanımlanabilecek 8 yıllık çalışmasının ürünü;“Anarşizan bir Bağ Modeli”nin uygulama çalışmalarını sürdürüyor.