Uçucu yağlar, Güneş ve Güvenlik

Temmuzun ilk haftalarında gözlemlenen sıcaklık artışlarıyla birlikte El Nino pek çok ülke gibi Türkiye’yi de etkiledi. Bilim insanlarına göre, küresel ısınma kaynaklı sıcaklık artışı farklı hava olaylarına sebep olarak sürecek. Bu nedenle Güneş ışığının etkisini üzerimizde her zamankinden daha fazla göreceğiz.
Güneşlenme mevsimi, daha doğrusu güneş ışınlarının yoğunluğunun arttığı dönem, korunma konusunu her zaman beraberinde getirir.

Sabit yağlar ve uçucu yağlar bizi güneşin zararlarından koruyabilir mi?

SPF faktörü nedir ve SPF faktörü yüksek olan, cildimizi güneşten korumaya yardımcı olacak herhangi bir sabit / bitkisel veya temel yağ var mı?

Fototoksisite nedir?

Bitkiler neden bazen fototoksiktir?

Fototoksik ve olası fototoksik uçucu yağlar hangileridir?

Fototoksik yağlar vücudumuzda ne gibi sorunlar yaratabilir?

Fototoksik uçucu yağlar için güvenli seviyeler var mıdır?

Fototoksisiteden kaçınmak mümkün mü?

gibi pek çok önemli sorunun cevabını işleyecek, güvenli formüllerle kendi güneşlenme ve koruma ürünlerimizi yapabileceğimiz reçeteleri öğreneceğiz.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekan – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)

17 Ağustos 2023 – saat 21:00 – 23:30

Katılım katkı payı 800 TL (KDV dahil) dir.

Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yer alan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

https://forms.gle/SfVTPzo2tPzQie7w6

PINAR OKAY

Marmara Üniversitesi İşletme/İktisat, Anadolu Üniversitesi Tarım Teknolojileri bölümü mezunu. 1980’de Era Tanıtım A.Ş’de başladığı reklamcılık kariyerini, 2001’den itibaren Bütünsel Marka Yönetimi ve Reklam Hizmetleri konularında Strateji Danışmanlığı vererek devam ettirdi. Markalaşmada inovatif iş modelleri hayata geçirdi.

2014’de İstanbul Permakültür Kolektifi bünyesinde, Steve Read (L’Universite Populaire de Permaculture) eğitmenliğinde Permakültür Tasarım Sertifikası sahibi oldu.

Anadolu Meraları- Bütüncül Yönetim ve Molly Haviland – Toprak Mikrobiyolojisi eğitim programları ile Türkiye Permakültür Araştırma Enstititüsü Permakültür Tasarım Pratiği, Permakültür Tasarım Sertifikası Eğitmen Eğitimi, Kompost ve Kompost Tuvalet eğitimlerine katıldı.

2018’de BAÇEM Çiftçi Eğitim Merkezi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Devlet Sertifikası sahibi oldu. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Aromaterapi konularında aldığı birçok eğitimden sonra, 2017 yılında tedavi edici niteliklere sahip ürün gamı olan P i n Bütünsel Yönetim’i kurdu ve PinAda tescilli markasını oluşturdu.

Tıbbi Bitkilere olan merakı Aromaterapi üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu ve Herbafarm Akademi bünyesinde Prof Dr. Ayten Altıntaş, Uz. Ecz. Meltem Kurtsan, Dr. Kıvılcım Kayabalı ve Sevda Doğan gibi çok değerli hocalarla çalışarak, NAHA (International Association for Holistic Aromatherapy) Sertifikalı Aromaterapist olmaya hak kazandı.

Marco Valussi’den – Artizan Distilasyon Yöntemleri Eğitimi [Aromaterapi Derneği organizasyonu] alarak, Ekstraksiyon Yöntemleri üzerine uzmanlaştı.

Halen, Bozcaada’da, PinOva başlığında, geleneksel mono-kültür bağcılığa karşı, permakültür ve onarıcı tarım ilkeleri doğrultusunda polikültür yapıda kurguladığı ve esasen karmaşık yapıda bir tıbbi bitki bahçesi olarak da tanımlanabilecek 8 yıllık çalışmasının ürünü;“Anarşizan bir Bağ Modeli”nin uygulama çalışmalarını sürdürüyor.