Evlerimizde kış hazırlığı olur da bahçelerde olmaz mı?
Toprağımızı kısa nasıl hazırlayacağız?
Bitkilerimiz için neler yapmak gerekir?
Peki ya kompostlarımız ne olacak?
Örtü bitkilerini kullanalım mı, kullanacaksak hangileri olsun?
Kış için hazırda bulunması gereken terkiplerimiz neler?
Yazlık ev bahçelerini kapatıp giderken nelere dikkat etmelisiniz?
Budasak da mı bıraksak, budamasak da mı bıraksak? (Budamadan genel olarak bahsedilecektir, geniş kapsamlı budama öğrenmek isteyenleri bir sonraki budama eğitimimize bekleriz)
Sulama sistemlerimiz ne olacak, toplayalım mı, kalsın mı?
Yeşil yer örtücüsü olan bahçelerin kışa hazırlanması nasıl olacak?
Kışlık sebzeler, çiçekler, yumrulular ne yapılmalı?
Fidanların dikimi bakımı.
Bahçeyi dondan koruma.
Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi
Mekân – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)
27 Ekim 2023 – saat 20:30 – 23:30
Katılım katkı payı 975 TL (KDV dahil) dir.
Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yer alan formu doldurmanızı rica ediyoruz.
https://forms.gle/9EpcMeufzZJzLj8B8
MİNE PAKKANER
1963 İzmir Karşıyaka doğumlu. Ziraat Fakültesi’nden 1984 yılında mezuniyeti sonrası meslektaşı olan eşiyle birlikte, önce çok kısa süreli çiçekçi dükkânı işletmeciliği ve ardından seracılık yaparak meslek hayatına başladı. Kesme çiçek, iç ve dış mekân bitkileri yetiştiriciliği, peyzaj projeleri hazırlanması ve uygulanması, bahçe bakımı çalışmaları, hazır çim yetiştiriciliğinin ardından bu konularda danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Üreticiliği hiç bırakmayarak tarımın hep içinde oldu, seracılık ve zeytinciliğe devam etti. Ziraat Fakültesi’nde 2000 yılında aldığı Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Uzmanlığı Eğitimi sonrası zeytincilik, narenciye yetiştiriciliği, kompost üretimi, organik tarım başta olmak üzere tarımın farklı dallarına yöneldi. Bir dönem organik tarım sertifikalı ticari kompost gübre üretimi yaptı. Bu bağlamda kompost gübre üretimiyle ilgili, kompost makineleri üretimi, sistemin kurulması ve teknik danışmanlık hizmeti verilmesi konusunda çalışmalarını sürdürmekte.
Ülkemizin en büyük tarımsal platformlarından biri olan agaclar.net’in yöneticiliğini yaptı ve geliştirici kadrosunda yer aldı. 2010 senesinden bu yana tıbbi ve ıtri bitkiler konusunda da tarla tesisi ile yetiştiricilik alanında ülkenin dört bir yanında hizmet vermekte. Tarım televizyonlarında yayım, eğitim programları yapıp sunmakta. Üç dönem, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı, halen de danışma kurulu üyesi ve TMMOB delegesi. İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı dönemde İzmir Köyleri’ ni gezip üreticiye bilfill kütükte istiridye mantarı yetiştiriciliği eğitimi verdi. Konsey’in halen ‘’Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu’’ Başkanı. Eşi ile ortak olduğu ve tarımsal faaliyetleri yürüttüğü kendi şirketinde Şifalı Bahçe Eğitimleri adı altında halka açık ücretli ve ücretsiz tarımsal eğitimler organize etmekte ve doğa dostu yetiştiricilik yöntemleri konusunda çalışmakta. Uzman olduğu alanlarda kamu ve özel sektöre, belediyelere, meslek odalarına eğitim ve danışmanlık hizmeti veren, agrohomeopat ziraat mühendisi. Apelasyon Dergisi Yayın Kurulu üyesi ve yazarı, Tarım ve Gıda Yazarları Derneği Üyesi, Tarım ve Gıda Etiği Derneği’nde Onur Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta. Ayrıca bazı tarımsal kooperatiflere de üye.