Yazın sıcak, hareketli günlerinden, soğuyan havaya, kısalan gün ışığına geçişte, bedensel ve zihinsel sağlığımız için özenli yaklaşımlara ihtiyaç duyarız.

Kış günleri, evimizde daha çok kalıp sevdiklerimizle sakin, keyifli vakitler geçirmek isteyeceğimiz romantik hissiyatlar içeren ama aynı zamanda iş ve okul meşguliyetlerinin yoğunlaştığı zamanlar…

Biz her ne kadar ateş başında sıcacık oturmayı istesek de kışlıklarımızı giyip soğukta yollara koyulma mecburiyetinde olduğumuz zamanlar…

Soğuk havalar ve güneş ışığının olmaması, sağlığımız için bir dizi sorunu da beraberinde getirebilir. Bu nedenle kış günleri, çoğumuz için mevsimsel depresyon ve ruh hali dalgalanmalarıyla uğraşılan bir zaman olabilir. Düşük sıcaklıklar ve soğuk kış rüzgarları, cildimize zarar verebilir, kuruluğa ve tahrişe neden olabilir, ayrıca kaslarımız ve eklemlerimizde ağrı ve sızıları artırabilir. Soğuk algınlığı ve grip, yılın bu zamanlarında sıklıkla ziyaretimize gelirken kendimizi öksürük ve solunum yolu tıkanıklıklarıyla mücadele eder bulabiliriz. Kış aylarında aleyhimize çalışan pek çok şey var ancak tüm mevsim boyunca sağlıklı kalmamızı sağlamak için yapabileceklerimiz de var. Yazdan sonbahar/kış dönemine geçişte, aromaterapinin kendine özgü tedavi edici özelliklerinden yararlanarak, bedensel ve zihinsel sağlığımızı zinde tutmamız mümkün. Bu eğitimimizde, bedensel ve zihinsel sağlığımız için aromaterapi ile kışa hazırlık uygulamalarını nasıl yapacağımızı öğrenecek, ev ortamında kolay hazırlanan, ulaşılabilir reçeteler göreceğiz.

Önemli Not – Aromaterapi Eğitim programlarımız, aromaterapiye ilgi duyan kişileri genel olarak bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı ve sertifikalı bir eğitim değildir, mesleki bir yetki kazandırmaz.

Düzenleyen ve Tasarlayan – İstanbul Permakültür Kolektifi

Mekân – ÇEVRİMİÇİ – (ONLINE)

21 Ekim 2023 – saat 20:00 – 23:30

Katılım katkı payı 975 TL (KDV dahil) dir.

Kayıt için aşağıdaki bağlantıda yer alan formu doldurmanızı rica ediyoruz.

https://forms.gle/pxeeyczQ9AkQ8y2o9

PINAR OKAY

Marmara Üniversitesi İşletme/İktisat, Anadolu Üniversitesi Tarım Teknolojileri bölümü mezunu. 1980’de Era Tanıtım A.Ş’de başladığı reklamcılık kariyerini, 2001’den itibaren Bütünsel Marka Yönetimi ve Reklam Hizmetleri konularında Strateji Danışmanlığı vererek devam ettirdi. Markalaşmada inovatif iş modelleri hayata geçirdi.

2014’de İstanbul Permakültür Kolektifi bünyesinde, Steve Read (L’Universite Populaire de Permaculture) eğitmenliğinde Permakültür Tasarım Sertifikası sahibi oldu.

Anadolu Meraları- Bütüncül Yönetim ve Molly Haviland – Toprak Mikrobiyolojisi eğitim programları ile Türkiye Permakültür Araştırma Enstititüsü Permakültür Tasarım Pratiği, Permakültür Tasarım Sertifikası Eğitmen Eğitimi, Kompost ve Kompost Tuvalet eğitimlerine katıldı.

2018’de BAÇEM Çiftçi Eğitim Merkezi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Devlet Sertifikası sahibi oldu. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Aromaterapi konularında aldığı birçok eğitimden sonra, 2017 yılında tedavi edici niteliklere sahip ürün gamı olan P i n Bütünsel Yönetim’i kurdu ve PinAda tescilli markasını oluşturdu.

Tıbbi Bitkilere olan merakı Aromaterapi üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu ve Herbafarm Akademi bünyesinde Prof Dr. Ayten Altıntaş, Uz. Ecz. Meltem Kurtsan, Dr. Kıvılcım Kayabalı ve Sevda Doğan gibi çok değerli hocalarla çalışarak, NAHA (International Association for Holistic Aromatherapy) Sertifikalı Aromaterapist olmaya hak kazandı.

Marco Valussi’den – Artizan Distilasyon Yöntemleri Eğitimi [Aromaterapi Derneği organizasyonu] alarak, Ekstraksiyon Yöntemleri üzerine uzmanlaştı.

Halen, Bozcaada’da, PinOva başlığında, geleneksel mono-kültür bağcılığa karşı, permakültür ve onarıcı tarım ilkeleri doğrultusunda polikültür yapıda kurguladığı ve esasen karmaşık yapıda bir tıbbi bitki bahçesi olarak da tanımlanabilecek 8 yıllık çalışmasının ürünü;“Anarşizan bir Bağ Modeli”nin uygulama çalışmalarını sürdürüyor.